“Als je echt de Sjaak bent!”

Ik ben Kasper Klaarenbeek (1962) en leef inmiddels 4 jaar met het gegeven dat mijn kanker niet meer overgaat. Ik had niet gedacht dat ik er nog zou zijn, maar het lijkt erop dat ik nog een poosje mag blijven. Op dit moment is de kwaliteit van mijn leven dankzij een hormoontherapie eigenlijk heel erg goed. Het is echt onvoorstelbaar om mee te (mogen) maken. Ik ben door een diep dal gegaan en heel veel therapieën en behandelingen gehad.

Wat mij in mijn ‘reis’ opvalt is dat ik zo weinig mannen tegen kom. Ik kan er wel met vrouwen over praten, maar ik mis daarin echt iets. Mannen zijn nu eenmaal anders dan vrouwen. Ze kijken anders naar de wereld, gaan anders met hun emoties om en praten anders. Omdat ik denk dat veel mannen - net als ik - behoefte hebben aan houvast, hulp en steun ben ik een boek aan het schrijven dat ‘Als je echt de Sjaak bent!’ gaat heten, het gaat in juni uitkomen bij uitgever AnderZ.

Ik heb gekozen dit thema ook echt duurzaam aandacht te geven, óók als ik er niet meer ben. Daarom komt er een stichting en website waar ‘wij’ informatie, steun en hulp kunnen vinden.

Ik wil dit boek niet alleen op mijn eigen ervaringen en kennis baseren. Daarom wil ik graag input van mannen die óók de Sjaak zijn. Ben jij of ken jij een man die ongeneeslijk ziek is en daarmee moet (of heeft) leren leven? Zou jij je ervaringen willen delen? Mede op basis van jouw input kan ik mijn boek waardevoller maken voor mannen in onze situatie en de mensen om hen heen. Het wordt vooral een praktisch no nonsens boek dat je uitnodigt om over belangrijke dingen na te denken en er vooral over in echt contact te zijn met de mensen om je heen. In deze fase heb je geen tijd om lang te wachten of te twijfelen en (samen)leven uit te stellen, leef nu!

 

Ik heb 10 vragen waar ik graag je antwoorden op zou willen, wil jij jouw antwoorden delen?

Jij mag aangeven of ik je antwoorden anoniem of met je voornaam mag gebruiken!

Mijn vragen zijn:

  1. Hoelang ben je al ziek en hoelang weet je al dat je ongeneeslijk ziek bent?
  2. Wat is je huidige prognose qua levensduur en -kwaliteit?
  3. Wat is de belangrijkste verandering voor jou nu je weet dat je ongeneeslijk ziek bent?
  4. Hoe zou je je huidige emotionele staat willen omschrijven?
  5. Welke vragen houden je op dit moment het meeste bezig?
  6. Waar had je eerder in je proces hulp of steun aan gehad?
  7. Hoe open(baar) ben je over je ongeneeslijk ziek zijn? 
  8. Hoe kijk je naar de toekomst?
  9. Heb je tips voor andere mannen die ook ongeneeslijk ziek zijn?
  10. Wat ben ik nog vergeten aan je te vragen en wat wil je daarover kwijt?

 

Doe jij mee? Stuur dan zo spoedig mogelijk jouw antwoorden en contactgegevens naar kasper@kasperklaarenbeek.nl of vul onderstaand formulier in. Ik zal je antwoorden verwerken in een ervaringsverhaal in mijn boek of op de site www.echtdesjaak.nl  (nu nog niet actief). Uiteraard krijg jij voor plaatsing de gelegenheid om het te lezen en goed te keuren.

Ook als je vooraf vragen hebt kun je die uiteraard aan mij stellen, ik beantwoord ze graag!

Liever bellen? Dat kan op 06-53708400.

 

Kasper Klarenbeek